Plesk mailbox klaarmaken voor IMAP gebruik

Met het IMAP-protocol worden de mappen gesynchroniseerd met de server zodat ieder apparaat dezelfde items weergeeft. Het synchroniseren van bijvoorbeeld Verzonden Items heeft hierbij extra aandacht nodig.

De mappen 'Verzonden Items' en 'Verwijderde Items' worden wel gesynchroniseerd, echter is de kans groot dat de mappen die worden gesynchroniseerd anders heten dan de mappen in webmail. Om dit te corrigeren moet er eerst een keer een IMAP verbinding zijn gemaakt met de mailserver. Alle mappen die in de e-mail client staan, zijn dan gesynchroniseerd met de webmail.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Office Outlook 2013 moet de IMAP-hoofdmap worden aangepast naar INBOX. Deze methode wordt omschreven in Outlook 2013 IMAP-hoofdmap wijzigen.

Wanneer er nu wordt ingelogd op de webmail, zult u zien dat er extra mappen zijn aangemaakt in de mappenlijst. Deze mappen hebben een normaal map icoon en zijn dus nog niet ingesteld als standaard mappen van de webmail. Om deze mappen als standaard mappen in te stellen in de webmail gaat u naar instellingen - mappen. Hier kunt u de mappen aanvinken. Bij instellingen - special mappen kunt u mappen nog verwijzen naar een bepaalde map.

De webmail is te bereiken via de URL  https://webmail.hostingserver.nl/

https://webmail.hostingserver.nl/